روزهای اول کاری در داروخانه

روزهای اول کاری در داروخانه احتمالاً جزو مشکلترین وخاطره انگیزترین روزهاست! در این متن براتون از روز اول کار در داروخانه و کارهایی که بهتر است انجام بدین براتون نوشتیم، تا پایان متن با ما همراه باشین.

شما به محیطی وارد می شین که احتمالا آشنایی زیادی بامحیط کاری، قوانین اون محیط و کسانی که در اونجا کار می کنن و قفسه های دارویی و بهداشتی و غیره… ندارین.

بنابراین اگر رفتار درستی داشته باشین و شروع خوبی داشته باشین می تونین دید خوبی از خودتون به مدیر داروخانه و یا همکارانتون بدین.

چه چیزهایی بهتر است در روزهای اول یاد بگیریم؟

1.قفسه داروها

از مهمترین چیزهایی که در روزهای اول کاری باید بگیرین مطمئناً قفسه داروهاست طبیعتاً در روزهای اول کسی انتظار نسخه پیچی و خواندن نسخه رو از شما نداره بنابراین مستقیم برین سراغ قفسه ی داروها.

شما برای اینکه بتونین جای داروها رو پیدا کنین باید قفسه داروها و نوع چیدن اونا رو یاد بگیرین. در اکثر داروخانه ها جای قفسه ی داروها بر اساس کاربرد و دسته دارویی جدا و ساماندهی می شه. بعنوان مثال :

  • داروهای اعصاب
  • داروهای ضد فشارخون
  • داروهای گوارش
  • انتی هیستامین ها
  • شربتهای خلط آور و ضد سرفه
  • مولتی ویتامین ها و مکمل ها
  • داروهای هورمونی و زنان
  • کرم، پماد و لوسیون ها
  • آنتی بیوتیک ها
  • داروهای گیاهی
  • سرم ها
  • تجهیزات پزشکی و غیره…
قفسه داروها

البته اینها چیزهایی هستن که شما در لحظه ی اولی که وارد داروخونه می شین می بینین و این دسته بندی ریزتر و دقیق تر هم می تونه باشه که عملاً یادگیری و تشخیص اون در روزهای اول فعالیت در داروخونه کار سختیه و باید به مرور یاد بگیرین.

در این مورد سعی کنین از دکتر داروخانه و همکاراتون بخواین کمکتون کنن.

۲.چیدن داروها در داروخانه

چیدن داروها در قفسه ها هم مطمئناً براساس اصول روتین داروخونه هاست که مهم ترین اصل اون براساس تاریخ انقضای دارو هست. مطمئناً برای هر داروخانه ای مهمه که چند ماه قبل از اینکه تاریخ انقضای دارو تموم بشه اون دارو فروخته بشه و داروی تاریخ نزدیک یا گذشته نداشته باشه.

بنابراین در چیدن دارو حتماً باید مواظب تاریخ داروها باشیم.

دارویی باید جلوتر قرار بگیره که تاریخ کمتری داره و داروهای با تاریخ بیشتر همیشه عقب تر از داروی تاریخ کم قرار می گیره. بنابراین اگر در حال چیدن داروها یا برداشتن اونا از قفسه هستین حتما به تاریخ داروها توجه کنین.

چیدن داروها در داروخانه

۳.چه سوالاتی باید بپرسیم؟

روزهای اول کار در داروخونه سوالات زیادی در ذهن بجه هایی که تازه وارد کار می شن وجود داره. لازم نیست شما عجله ای برای پیدا کردن جواب همه ی اونا در روزهای اول داشته باشین و خیلی از اونا رو خودتون زود متوجه می شین.

سوالات مکرر و پی در پی مخصوصاً در اوج شلوغی داروخونه باعث کلافگی و ایجاد حس بد نسبت به شما می شه.

در عوض سوالات خوب و سنجیده به موقع می تونه برای شما بسیار راهگشا باشه مثلا سعی کنین در همون روزهای اول اسم همکارانتون رو بدونین و همینطور مسئولیتی که دارن رو بپرسین، این کار باعث شکل گیری ارتباط شما با اونا می شه و در آینده برای شما بسیار مفید می تونه باشه.

پزشکهای اطراف داروخونه و نوع نسخه هایی که وارد داروخانه میشه رو بهتره بشناسین. همینطور بهتره بدونین چه متخصص هایی در اطراف داروخانه ی شما هستنن.

چه سوالاتی باید بپرسیم؟

۴. داروهای OTC و داروهای پر کاربرد کجاست؟

شما در نهایت باید جای همه ی داروها رو بلد باشین اما نه در هفته های اول کار، حتی در ماههای اول هم این کار خیلی امکان پذیر نیست و مطمئناً امری زمان بر می تونه باشه.

اما اولویت شما باید در یادگیری داروهای پرکاربرد و otc باشه و اگر در روزهای اول جای داروهای پرکاربرد (داروهایی که همیشه نسخه می شن و همچنین OTC ها) رو یاد بگیرین به مرور جای سایر داروها رو هم خودتون خواهید فهمید.

داروهای OTC و داروهای پر کاربرد کجاست؟

۵.گوشه گیر و منزوی نباشید.

بعضی از دوستان هم در اول کار ترس زیادی دارن و اصلاً هیچ سوالی نمی پرسن. بخاطر ترس از اشتباه کردن و یا بلد نبودن کارها عملاً کاری انجام نمی دن اما این ترس باعث میشه از یادگیری عقب بمونن و پیشرفتی در کاری که می خوان انجام بدن رو نداشته باشن.

پس ترس، خجالت یا رو دروایسی رو کنار بزارین و شروع به یادداشت گروههای دارویی و داروهای موجود در هر قفسه بکنین.

هر کجا احساس میکنین مشکلی پیش اومده و یا سوالی در مورد دارویی داشتین یادداشت کنین و در موقع مناسب و ساعات خلوت داروخانه سوالاتتون رو با همکاران یا مسئول داروخونه مطرح کنین.

گوشه گیر و منزوی نباشید

6.قوانین داروخانه

هر داروخانه ای به لحاظ مدیریتی و شرایطی که در اداره ی اون حاکم هست قوانین، مقررات و حساسیت های ویژه ای داره که از کارمندان و پرسنل اون انتظار می ره تا اونا رو رعایت بکنن.

بنابراین توجه به این حساسیت ها و قوانین برای کسی که تازه وارد کار می شه قابل توجه تره و معمولاً هم این حساسیتها روی تازه واردها بیشتر خواهد بود. پس خیلی لازم و ضروریه که یاد بگیرین و انجامشون بدین.

هرچه در چیدن داروها و قفسه بندی اونا با بقیه همکاری داشته باشین مطمئناً زودتر جای داروها رو یاد می گیرین. در تحویل دارو و نسخه پیچی سعی کنین بیشتر فعالیت داشته باشین تا هم شیوه ی برخورد با مشتری رو یاد بگیرین و هم داروهایی که دارای مصرف بیشتری هستن رو بشناسین.

در این متن مهمترین کارهایی که باید در روزهای اول کاری در داروخانه یاد بگیرین رو بصورت اولویت اهمیت نوشتیم، امیدواریم برای کسانی که تمایل به کار در داروخونه دارن اطلاعات مناسبی بوده باشه. سپاس از همراهیتون.

منبع:

pharmacytimes.com

روزهای اول کاری در داروخانه بهتر است چه چیزی یاد بگیریم؟

از مهمترین چیزهایی که در روزهای اول کاری باید بگیرین مطمئناً قفسه داروهاست طبیعتاً در روزهای اول کسی انتظار نسخه پیچی و خواندن نسخه رو از شما نداره …..

یک پرسنل خوب باید چه مشخصاتی داشته باشد؟

کمک به چیدن داروها در داروخانه، رعایت قوانین داروخانه و ……

در چیدن داروها باید به چه چیزی دقت کنیم؟

در چیدن دارو حتماً باید مواظب تاریخ داروها باشیم. دارویی باید جلوتر قرار بگیره که تاریخ کمتری داره و داروهای با تاریخ بیشتر همیشه عقب تر از داروی تاریخ …….

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *